Nutressa voert onderzoek uit naar producten met een hoge toegevoegde waarde met voornamelijk fermentatietechnologie en microbiologie. Nutressa bezit talrijke octrooien toe te schrijven aan hun opmerkelijk onderzoek. Daarnaast werkt het aan gezamenlijke projecten met vele universiteiten en instituten in België, de VS en andere landen.

Research

VEE SCIENCE R&D CENTRUM

De veehouderij Science R&D Center brengt de top deskundigen van elk vee ras van vee en diervoeder fomulation deskundigen om de feed onderzoek en ontwikkeling gebieden te beheren in de formulering, kwaliteitscontrole, en de algehele ontwikkeling van de processen van de Nutressa groep. Door doorlopend onderzoek in onze eigen boerderijen en samenwerking met externe instellingen en universiteiten hebben we een jaarlijkse verbetering van de voederkwaliteit en kostenreductie bereikt. We zijn momenteel ook de evaluatie van de toepassingen van de additieven gemaakt door Nutressa.


CENTRAAL ANALYSE LABORATORIUM

Het centraal analyse laboratorium is ons sterk analytisch centrum van NIR, nutriënten en schadelijke ingrediënten, micro-organismen en waterkwaliteit voor alle dochterondernemingen.

Het centrale analyse laboratorium is officieel erkend voor zijn kwaliteitssystemen en test capaciteiten door het verkrijgen van een erkende certificatie, waarvan de testresultaten internationaal de betrouwbaarheid van analytische instellingen certificeren. Daarnaast heeft het laboratorium de meest geavanceerde analytische apparatuur en top-level professionals die verantwoordelijk zijn voor het analyseren van diervoeders en additieven, niet alleen binnen Nutressa, maar in de gehele veehouderij in België.